Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava közleménye 2014. február 6. csütörtök 8:53 | AN

  • Hozzászólások(132)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava közleménye

New York – A HVG információi szerint Magyarország Külügyminisztériuma aggályát fejezte ki az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén az Amerikai Népszava egy cikke miatt, amely a német megszállás tervezett emlékművének felrobbantására biztatott. A magyar külügy véleménye szerint a cikk szélsőséges és bűncselekményre uszító, ezért “azt kérte a nagykövetségtől, hogy tegyék meg ez ügyben a saját jogrendszerüknek megfelelő lépéseket, miután a portál az Egyesült Államokban van bejegyezve”. A híradás zerint emlékeztettek: “ahogy a kuruc.info esetében is jelezni szoktuk véleményünket”, úgy most is megtették azt. Az esettel kapcsolatban az Amerikai Népszava az alábbi közleményt adta ki.

“Magyarország Külügyminisztériuma tévesen értelmezi a jogi helyzetet és saját szerepét is, amikor azt állítja, hogy az Amerikai Népszava “az Egyesült Államokban van bejegyezve”, ezért jogot formál arra, hogy véleményét jelezze a budapesti nagykövetségnek, és intézkedésre szólítsa fel az amerikai hatóságokat. Ezzel szemben a jogi helyzet az, hogy az Amerikai Népszava 123 éves amerikai újság, amely alapítása óta soha nem szűnt meg és nem szünetelt. Az Amerikai Népszava éppen olyan amerikai újság, mint a New York Times, csupán magyar nyelven jelenik meg, ahogyan az Egyesült Államokban szinte a világ minden nyelvén jelennek meg amerikai újságok. Az Amerikai Népszava nem az “Egyesült Államokban van bejegyezve”, ahogyan a Klügyminisztérium által példaként említett kuruc.info című antiszemita szennyportál, amelyet Magyarországon szerkesztenek, a magyar hatóságok tétlenségének köszönhetően működhet, és csak azért jegyezték be Amerikában, hogy kikerüljék a magyar törvényeket. Az Amerikai Népszavához Magyarországnak semmi köze nincs, és soha nem is volt. Ez az újság mindig Amerikában működött. Nem vonatkoznak rá a magyar törvények. Ez a magyar nyelvű amerikaiak lapja.

Ezért az Amerikai Népszava visszautasítja, hogy Magyarország Külügyminisztériuma beavatkozzon egy amerikai újság életébe, és csendőr szerepet játsszon a világ magyar nyelvű sajtójában a Magyarországra vonatkozó híradásokat és véleményeket illetően. Az Amerikai Népszava osztja a világ aggodalmát a német megszállás tervezett emlékművével kapcsolatban, amely meghamisítja a történelmet, letagadja Magyarország  részvételét és szerepét a világ egyedülálló népirtásában, eltörli a szervezett tömeggyilkosság elkövetőinek felelősségét, továbbá tagadja a holokauszt egyik legtragikusabb fejezetét és gyalázza a gázkamrákban elpusztított százezrek emlékét. Az emlékmű ártatlannak mutat be egy fasiszta rendszert, amely a náci Németország szövetségeseként háborús bűnöket követett el. Az emlékmű létrehozásának terve azt a jogos aggodalmat veti fel, hogy a Horthy-rendszer tisztára mosásának célja az, hogy Magyarország jelenlegi kormánya elfogadhatóvá tegye a gyilkos Horthy-rendszer visszahozatalát. Ez a törekvés egy fasiszta állam működésének veszélyét hordozza Európa közepén, amely nemcsak a térség, de egész Európa békéjét és stabilitását is aláássa.

A német megszállás tervezett emlékműve nyílt bejelentése a fasiszta ideológia és társadalmi rendszer rehabilitációjának. Egy fasiszta rendszerben nem érvényesek a demokrácia szabályai, mert azokat maga a rendszer számolja fel. A fasizmussal szembeni autentikus védekezés az antifasizmus. Az antifasiszta harcnak Európában és Magyarországon is nagy hagyományai vannak. Az Orbán-kormány által védelmezett Horthy-rendszerben is antifasiszta harcot vívtak a magyarság legjobbjai. A fajvédő Gömbös Gyula miniszterelnök szobrát 1944-ben felrobbantották. Ez a tett az antifasizmus egyik jelképe lett. Márai Sándor ezt írta naplójában 1944-ben a felrobbantott szoborról: „Ez a szobor jelképezett mindent, ami Magyarországon az elmúlt huszonöt évben aljas volt, dagályos, kapzsi, hazugan sovén, lelkendezően és fenyegetően öntelt.” Az Orbán-kormány emlékműve ugyanezt szimbolizálja. Az 1944-es állapotok restaurációjára törekszik, és a német megszállás emlékműve ugyanazt fejezi ki, amit 1944-ben a Gömbös-szobor. Ha Magyarország kormánya az emlékmű állításával átlépi ezt a határt, és a náci Németország szövetségesének örökébe lép, a magyar népnek nemcsak joga, hanem kötelessége az antifasiszta harc megindítása. Ennek legfontosabb lépése a náci emlékmű felrobbantása.

A diktatúrák jelképeit a magyar nép hagyományosan ledönti, ahogyan ezt tette 1956-ban a Sztálin-szoborral is. Magyarország kormányának felelőssége, ha olyan helyzetet teremt, hogy a magyar népnek szabadsága érdekében meg kell védenie magát. Nem a náci emlékmű felrobbantása számít terrorimusnak, ahogyan Gömbös és Sztálin szobrainak megrongálása sem az volt. A tömeggyilkosságok társtetteseinek tisztára mosása, egy embertelen, antiszemita és elnyomó rendszer feltámasztása a terrorcselekmény a magyar nép ellen, amelynek jogában áll az Orbán-kormány terrorizmusa ellen védekezni. Az alkotmányos rend önkényes megváltoztatása, a jogállam felszámolása, a köztársaság eltörlése, az önkényuralmi kormányzás bevezetése jelenti Magyarország számára az igazi veszélyt. Ezek a cselekmények, amelyek emberek életét nyomorítják meg, nevezhetők szélsőségesnek, nem a Horthy-rendszert felmagasztaló hazug emlékmű (vas és beton) fizikai megrongálása. Aki ezt megteszi, azt az utókor nemzeti hősnek nevezi majd.

Az Amerikai Népszava fenntartja a jogot arra, hogy véleményt formáljon a magyarországi eseményekről, és ehhez nem kér engedélyt a háborús bűnösöket, hírhedt antiszemitákat iskolai tanayagba foglaló Orbán-kormánytól. A Külügyminisztérium intézkedését az Egyesült Államok belügyeibe való beavatkozásnak, az Egyesült Államok Alkotmánya és az amerikai szabadság elleni durva támadásnak tekintjük. Visszautasítjuk, hogy Magyarország bármilyen formában beleszóljon az amerikai szólásszabadságba. Felháborítónak tartjuk, hogy egy Külügyminisztérium a jogállami és alkotmányos normákat mércének állító, a rasszizmus, antiszemitizmus minden formája ellen fellépő Amerikai Népszavát egy nyíltan náci hírportállal, a kuruc.info-val mossa össze. A kuruc.info működéséért a felelősség kizárólag Magyarország kormányát terheli, amely nem számolja fel a gyűlöletportál budapesti szerkesztőségét, nem kapcsolja le jól ismert szerzőit, és a felelősséget ezért is az Egyesült Államokra hárítja. Az Amerikai Népszava visszautasítja az Orbán-rezsim amerikaellenes megnyilvánulásait, az új amerikai nagykövet elleni szélsőséges és nemtelen támadásokat, a kormánypárti sajtóban John McCain szenátor elleni minősíthetetlen kirohanásokat. Demokratikus országokban elképzelhetetlen ez a hangnem. A Külügyministériumnak az Amerikai Népszava “megfegyelmezése” helyett inkább ezzel kellene foglalkoznia.

Az a magyar kormány, amelynek miniszterelnöke a rendőrség által jogszerűen felállított kordont tettestársaival sajátkezűleg lebontotta, futballhuligánokat uszított a rend őreire, hogy a demokratikus kormányt megdöntse, álságosan védelmez egy olyan emlékművet, amely 435 ezer magyar zsidó büntetlen elpusztításának állít emléket, és felmenti az elkövetőket az erkölcsi felelősség alól is. A náci emlékmű mögött nem áll nemzeti konszenzus, annak felállítása erőszakos cselekménynek minősül. Ha a kormány egyenként felszámolja az érdekérvényesítés jogi lehetőségeit, akkor sajnálatos módon maga hozza létre az ellenállás jogon kívüli formáit, amelyekért a felelősség őt terheli. Ezt az emlékművet nem kellene felállítani, hogy ne kelljen megsemmisíteni.

Az Amerikai Népszava Kiadója”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (160 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +236 ( 270 szavazatból)
Az Amerikai Népszava közleménye, 4.6 out of 5 based on 160 ratings

  • Hozzászólások(132)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

132 Reader’s Comments

  1. miutan mindenki puskaporos hordon ucsorog Magyarorszagon, ezert nem kell ahhoz jostehetsegnek vagy uszitonak lenni, hogy tudjuk, robbanas az lesz, hogy mikor es milyen formaban….az persze nem tudhato, de hogy robbanas lesz az biztos….mindenesetre most azok kiabalnak tuzet, akik csiholjak azt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. oldster: három okból nem írtam.
    Egyrészt a közlemény annyira kerek és igaz, hogy nem tudok mit hozzátenni. Az Amerikai Népszava példát mutat.
    És mint a mesében a királynak, minél jobban nevet az egyik szemem – minél karakánabb az AN -, annál jobban sír a másik, amikor arra gondolok, hogy Magyarországon ezt összesen pár ezren értik.
    Másrészt azért nem írtam, mert amit erről el szeretnék mondani, az egy ideje érik bennem, és inkább cikk, mint komment terjedelmű. Lehet, hogy meg kell írnom, és el kell küldenem, aztán admin eldönti, hogy közli-e.
    Harmadrészt azért nem írtam, hogy ha egyszer arra járok, és leöntöm vörös festékkel a Horthy szobrot, nem akarom, hogy sokan őrizzék készültségben, mert úgy körülményes lesz kivitelezni.
    Az ideális szerintem, hogy amikor az emlékmű felépül, fel kell szedni, berakni egy teheruatóba, elvinni egy biztonságos magánterületre, ott felrobbantani, és utána a maradványokat visszaszállítani a helyére.
    Ezzel ki lehetne húzni a terrorista vonalat az akcióból. Mert a tér közepén robbantani veszélyes.
    Nekem nincs teherautóm, és megfelelő méretű telkem, egyelőre vörös festékben gondolkodom. Csak hát igen messze van tőlem az a szobor. Szerencsére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  3. Sarah!
    .
    OK! Köszönöm. Valami ilyesmit vártam.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Amen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Nagyon útálja ez a nyuszi, hogy van olyan hely, ahol tudják, a király meztelen, és nyíltan meg is mondják.
    Jaj, de ciki! Jaj, de fáj! Neki. Valaki majd csak meggyógyítja!
    Azt mondják, erőszakos halált hal….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. “Magyarországon ezt összesen pár ezren értik”
    bár annyian értenék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. Sarah. Az ipari robbantás egy nagyon komoly mesterség, ma már felhőkarcolókat tudnak úgy eltüntetni, hogy senkinek egy haja szála sem görbül, és az épület minden egyes darabja az előre kiszámított helyre roskad.
    Nem tudom megítélni, hogy a robbantás, vagy a savazás a súlyosabb műfaj. Azt azonban ország-világ láthatta, hogy békésen tüntető fiatalokat egy mélymagyar lesavazással fenyegetett meg. Na most azt viszont nagyon jól meg tudom ítélni, hogy emberek lesavazása és szobor képzeletbeli felrobbantása között elég jelentős különbség van. Nem emlékszem, hogy a magyar kormányzat részéről bárki is szót emelt volna a savazás ellen. Annyi történt, hogy a savazós bácsit bevitték egy kihallgatásra, gondolom francia krémessel és bécsi mélange-zsal megvendégelték, aztán annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. megfogjuk akadalyozni a felállitasat,ezert felesleges a z esetleges felrobbantasaval terhelni a közvélemenyt.ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. Mínusz eső!
    Gyerekek, ránk ült a hatalom!
    Ha semmi másból, legalább erről lehet tudni, hogy a véleményünknek súlya van.
    Büszkék lehetünk rá, hogy gondolkodó lényeknek tartanak!
    Csak így tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  10. Öreg Titán: az épületeket belülről robbantják. Az összeomlást az épület súlya, nem a robbanás okozza. Elég “arrébb lökni” néhány falat, és az egész épület összeroskad. A 9/11-es merényletnél nem is volt igazi robbanás, az égő kerozin hőjétől megolvadt az acélszerkezet, és az elég volt ahhoz, hogy összeomoljon a torony.
    Ezzel szemben egy szobrot nem tudsz belülről robbantani, zárt térben, és nincs olyan súlya, hogy összeomoljon. Százméterekre repülnek a darabok, minden irányban.
    Ha két makettmozdonyt összeütköztetsz 30km/órás sebességgel, egész más történik, mintha két valódi mozdony halad egymásnak. A méret és a tömeg sokat számít ilyenekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. Teljesen egyetértek a közleménnyel ,ehhez nincs mit hozzátenni .
    Azt nem értem ,hogy miért nem adnak ki egy ugyanilyen vagy hasonló közleményt az egykori győztes nagyhatalmak mai kormányai , a Német Szövetségi Köztársaság kormánya, azt végképp nem értem , hogyan meri megtenni Angela Merkel ,hogy nem szólal meg,hiszen teljesen egyértelmú ,hogy a horthy restauráció súlyosan sérti Német országot és a mai német embereket is,de egyébként fityiszt mutat az egykori győzteseknek is. Nem ,nem ,nem és nem értem ,hogy ezt miért tűrik??? Most nem virágnyelven elsuttogott diplomáciai izére gondolok ,hanem (magyarul) miért nem küldik őket a büdös francba. Meddig megy ez az udvariaskodó nyúlbélaság a nyugat részéről? . Mikor mondják már a németek ,hogy ebből elég és befejezik a gazdasági sz@rból való kihúzását ennek a rezsimnek . Miért nem mondják,hogy menjetek bizniszelni az azeriakkal meg a kazahokkal???
    MIÉRT???? MIÉRT?????? MIÉRT??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  12. Huyeh wagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  13. azt a hétszázát Sarah! teljesen új oldaladról mutatkozol be :-) nem gondoltam volna, hogy ehhez ilyen szakszerűen tudsz hozzászólni, de el kell ismernem, okos, amit mondasz. na most, ha egy szobor felrobbantása ennyire veszélyes, és nem lehet kizárni a személyi sérülést, akkor tényleg nem árt ezzel kapcsolatosan óvatosabban nyilatkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. Radnóti szobrát persze simán le lehetett dönteni. azóta sincs semmi hír az elkövetőről. vizsgálat lezárult, felejtse el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  15. Ugy tűnik megvannak a fórum minuszolói. Állam bácsi finanszirozza
    őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  16. balfék
    2014. február 7. péntek
    02:04

    Nem hiszem, hogy erre pénzt költ a fukarja, szerintem kezdő fideszes aktivisták, max. ígéretet kapnak, hogy ha jól dolgoznak akkor később lehet szó valami állásról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  17. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .

    Emlékszem, amikor az Antallék által a parlamentbe ezredesi egyenruhában beültetett Kéry Kálmán volt vezérkari ezredes és többrendbeli háborús bűnös az Országházban [szándékosan nem írtam parlamentet] védelmébe vette a Szovjetunió elleni magyar támadást, illetve megszállást. Érvrendszerének elsőszámú favoritja az volt, hogy ez tulajdonképpen a kommunizmus elleni hadviselés volt és ezért teljesen jogos volt…
    .
    Ezt itt és most csak a tisztánlátás kedvéért említem meg, mert akkor – már több mint 20 évvel ez előtt – az MDF Qa nagy demokratái – persze csak ha vizierőműről esett szó – (hát persze ők ültették oda Kéryt), de még hyperdemokrata SZDSZ-esek és a szocik se nyitották ki a bagólesőjüket, hogy helyre igazítsák a vén harci kakast.
    .

    Tehát valójában már a történésznek titulált Antall József történelemtanár minel. alatt – a rendszerváltás hajnalán(!) – kezdődött el a szerecsen-mozsdatátás, és a jobboldal mai disznóságai már csupán . s z e r v e s .f o l y t a t á s a az akkor megkezdett mesterségesen szított folyamatnak…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Csak mellesleg addig úgy tudtuk, hogy “Kassa bombázása” miatt támadtuk maeg a SZU-t.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Nagyon szomorunak tarom,hogy a magyarországon zajló negativumokra csak a külföldön élő magyarok,köztük az Amerikai Népszava és annak vezetője reagál pozitivan.Még szomorubb,hogy az Europai Unió és az abban tömörült kormányok -akik érintetek voltak a náci fasizmus által kirobbantott háboruban-mélységesen hallgatnak.Nem jut el a fülükhöz a Magyarországon feltámadásban élő fasizmus.A legszomorubnak azt tartom,hogy a Magyarországon élö emberek -közözöttük az ellenzék- nem veszik lészre a nagy bajt.Ugy tesznek,mintha nem történne semmi.Azt meg kifjezetten nagy szégyennek tarom,hogy midezen fejleményeknek a “béke (béka)menet” lelkesen felvonulva tapsol.Gyalázat,amit tesznek.
    Ami,pedig a Külügyi tiltakozást illeti az a véleményem,hogy a tiltakozók nagyon rosz anyagot tanultak a jogtudománybol.Azoknak a proffeszoroknak,akik átngedték őket a vizsgán szégyelni kellene magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  20. Eu?????

    Ebben a formában?????

    Viccelsz????

    http://index.hu/kulfold/2014/02/06/bassza_meg_az_eu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Emlékeztető: 2012 augusztusában – Szemenyei-Kiss Tamás kommentárjával – a Kanadai Magyar Hírlap jelentette meg azt a levelet, melyet a magyarországi náci szervezet, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke, Barcsa Turner Gábor hazatérésük esetén felakasztással fenyegette meg a kanadai magyar demokratákat…
    Az ügyben ugyan indult nyomozás – még a kanadai újság három munkatársát is kihallgatták (a Magyarországon élő Szemenyei lakásán még házkutatást is tartottak!), majd az ügyet “bűncselekmény hiányában” (!!!) lezárta a magyar rendőrség…
    Az Amerikai Népszava cikke körüli kormányzati tiltakozást ennek tudatában szükséges értékelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. Jelenleg úgy tűnik, hogy az AN talán az egyetlen archimédeszi pont számunkra a világos, azonnali és nyílt reagálásaival, állásfoglalásaival.

    Az nagyon jó lenne, ha nem a határainkon túl élő magyar és nem magyar demokraták segítségére számítanánk elsősorban, hanem magunkat tudnánk megszervezni, mert igazi változás csak úgy lehetséges, ha itt, belül érik meg. Ehhez jó a segítség, de nem tud a változás alapja lenni.

    A magyar nép nem olyan buta, mint egyes kommentelő társaim gondolják. Először is a kétharmad is csak a parlamentben van meg, amihez már az induláskor is az érvényes szavazatoknak csak ötvennégy (?) százaléka kellett. Az egy csúsztatás, hogy kétharmados a támogatottság. Azóta a kormánynak sikerült majdnem mindenkit megsértenie valahogy, ezért gyanítom, hogy a támogatottság is jóval ötven százalék alá esett. Azt pedig lássuk be, hogy egy „suszter”, aki arra képességekkel nem rendelkezik (mint magam se), aligha tud komoly ellenállást, ellenzéket szervezni, viszont képes a rendszerváltás igényével fellépő tiszta hang mögé azonnal felsorakozni. Jelenleg ilyen tiszta hangú politikai szervezet alig van, talán csak az LMP maradt, amely viszont még alig lépett túl belső válságán. Én bízom abban, hogy fellép még ilyen tiszta hang.

    Aki nagyon haragszik a mínuszokra, ne tegye. Persze, lehet a mínuszolók között olyan, aki nem áll demokratikus alapon és ellendrukker, de nem valószínű. Mint ebből a bejegyzésemből is látszik, én sem értettem egyet minden meglátással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. ˙
    Tapis32!
    ˙
    A “nyugat” már Hitlerrel szemben is annyira óvatos duhaj volt, amikor a hatályos nemzetközi szerződések ellenére, hagyta Németországot annyira felfgyverkezni, hogy az még egy világégésnek lehetett ismét a kirobbantója.
    Sőt, nemcsak a sunyi hallgatás, de a gyáva meghunyászkodás politikáját is folytatták akkor, amikor Csehszlovákiát “egy hamis béke” fejében odadobták koncul.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. tisztelthölgyeim….stb…..

    Kéry ( echte hothysta) Kálmán bácsi VEZÉREZREDESI hacukában mondta a hülyeségeit!!!

    Baraka

    Sok mindenben egyetértek veled, de ,hogy az lenne a tiszta hang a parlamentben aki szerint 2006 őszén ITT rendőrterror és szemkilövetés volt, az nevetséges. Szerintem mindentől függetlenül Schiffer egy szar alak ( ritka unszimpatikus), ahogy a pártja is. Kiváltak ,szétszakadtak , megsértődtek ,otthagyták stb…… Ez az a hires lehet más a micsoda??? Ugyan. 2006 őszén a saját szememmel láttam ,hogy mi történt !!!! Schiffer és az LMP ebben az ügyben HAZUDIK!!!! Ez a tiszta hang? Na ,ne.
    Egyébként 2010 ben a választásra jogosultak pontosan egyharmada szavazott a fideszre , a leadott szavazatok 52.7 % szerezték meg , ami nagyjából ugyanannyi volt ,mint amit az mszp-szdsz kapott 2006 -ban. (2.7 millió)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  25. Grezó,
    “Felrobbantás helyett egy izmos járművel kell ledönteni. Persze, gondolom, kemény őrség fogja vigyázni, no persze az adófizetők pénzéből!”
    ..
    Tulajdonképpen akad még ebben az országban gazdátlan tank ha valaki tudja, hol keresse…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. freesia.smith febr.6-i 18.23 és 18.29 órakor irt bejegyzése kitünő (megható) példáját irta le, hogy miként is lehetett volna eljárni Magyarországon is. És azt is, hogy végülis a vezetőkön sok -majdnem minden – múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. olgácska

    Szerintem meg minden az embereken múlik. Lehet kevés embert sokáig hülyének nézni. Lehet sok embert egy (rövid) ideig hülyének nézni. De sok embert sokáig, az hungaricum.
    Van kb 2 millió fidesz szavazó , van 4.5 millió létminimum alatt élő.
    Tessék mondani ,hol itt a gond? Ja ,hát ha őket inkább a való világ meg az éjjel nappal budapest érdekli, akkor……………… . Ezeket a vezetőket még Burundiban is elzavarnák 2 hét után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    ˙

    Vikmeki ! 5 ***********************************************************************
    ˙

    A legtisztább kórismét adtad meg Andy Schiffer udvaroncról… Az egyik udari bololnd, aki mindent megmodhat, amit akar. A büntetésüket is majd más úton – költségvetési pénzből – kapják vissza… A másik Vona Zazrivec Gábor Qruc főbrigádéros, szintén udvari bohóc, aki azért van,”hogy kimonja” amit őfelsége – bár a saját véleménye – azért mégse mondhat ki…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Addigra tuti, hogy onnan is kitiltja aRogán a járműveket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Azért elgondolkodtató, hogy Ausztriában 1% juttatást akartak megvonni az emberektől, és utcára tódult a tömeg, itt meg lassan egy komplett várost èpít magának Felcsút királya, a mi pénzünkön (nem beszélve erről az emléktelenműről) és még csak a viccelődésig jutott el ez a nép. ……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Kár volt előre temetni és árulózni! Respect a MAZSIHISZ-nek!
    https://www.facebook.com/mazsihisz/posts/835962753100458

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Baraka!
    Azt mondod,hogy a “magyarnép nem olyan buta.”Ezzel nem értek egyet veled.Nagyon is buta.Már akkor buta volt,amikor a mostani hatalmon lévő pártra adta a voksát.Most pedig különösen buta,mert türi,az ország tönretételét,a demokrácia szétverését,a diktatorikus uralom kiépitését.Csak mi vagyunk -néhányan- akik egyetértünk az Amerikai Népszava és a Kanadai Hirlapban megjelet kritikákkal,de mi is kuksolunk a nagytöbbséggel eggyütt.Ha nem lenne buta a magyar,akkor nem a Fidesz.vezetne a mostani népszerüségi listán,,hanem a baloldali oldalon lévők.Sajnos e tekintetben sokat rontott a SIMON- ÜGY.Aminek a felszámolása érdekében hangzott el az u.n.”öszödi besszéd.”,melyről ma is többen beszélnek negativ hangon az u.n.nem “buta magyarok.”Ami pedig a 2/3-s többséget illeti annak birtokában történik most minden.Tehát mlégsem akármiről van szó.És nagyon ugy néz ki,hogy a nem “buta magyarok”jovoltábol nem lesz kormányváltás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos